Näin saat juhlapaikastasi kauniimman

Hää- tai muun juhlapaikan koristelu keskittyy yleensä pitkälti itse juhlatilaan, jossa vieraat viettävät aikaa. On kuitenkin tärkeätä koristella muutkin tilat juhlapaikassa. Juhlatilan sisäänkäyntiin on hyvä kiinnittää huomiota, koska se luo odotukset vieraille juhlien suhteen.

Hää- tai muun juhlapaikan koristelu keskittyy yleensä pitkälti itse juhlatilaan, jossa vieraat viettävät aikaa. On kuitenkin tärkeätä koristella muutkin tilat juhlapaikassa. Juhlatilan sisäänkäyntiin on hyvä kiinnittää huomiota, koska se luo odotukset vieraille juhlien suhteen.

Harvemmassa juhlatilassa ongelmana on liian korkea katto. Jos kuitenkin tavoitellaan intiimimpää tunnelmaa ja juhlatilan katto on tähän turhan korkea, liian avaraa tilaa ja korkeaa kattoa voi tuoda alemmaksi ripustamalla somisteita, esim. ilmapalloja, confettinauhoja tai vastaavia koristeita katosta roikkumaan.

Pitopalvelun kanssa on hyvä käydä läpi se, miten ruoka- ja juomatarjoilu aiotaan asetella ja miten tätä asettelua voisi kenties vielä kaunistaa pitäen kuitenkin pääosan itse ruokatarjoilulle. Kauniisti asetellut herkullisen näköiset ruoat voivat olla koriste jo itsessään.

Hääkakku on jo itsessään usein ”the koriste”, mutta muidenkin hääherkkujen koristeluun voi nähdä vaivaa.

Nämä herkullisen kauniit cupcaket eivät jätä arvailun varaan sitä, mistä juhlista on kyse, mutta toivottavasti eivät hääsormukset sentään mene parempiin suihin!

Isommissa gaaloissa ja juhlissa on nykyään usein kuvausseinä, jonka edustalla vieraat voivat poseerata ja ottaa tai otattaa itsestään valokuvia. Häihin ja muihin juhliin voidaan myös tehdä kuvausseinä. Häämessuilla onkin ollut näytillä jo esimerkiksi kukkasista tehtyjä todella näyttäviä kuvausseiniä. Jos kuitenkin haluaa perinteisemmän kuvausseinän, jonka tarkoituksena on ennen kaikkea korostaa kuvattavia henkilöitä juhlapukuineen, netistä löytyy esimerkiksi vuokrattavia kuvausseiniä ja nikkarointitaitoinen voi sellaisen itsekin tehdä.

Yksi idea voisi olla tilata printtikangas, johon tulee esimerkiksi hääparin nimikirjaimet ja vaikka erikseen koristella kangasasetelman ylä- ja ulkoreunat sopivilla kukkakoristeilla, ilmapalloilla, ledvaloilla, roikkuvilla sydämmillä jne.

Minun makuuni monet kuvat häiden kuvausseinästä (englanniksi voi tehdä kuvahaun termillä ”wedding backdrops”) tuovat esille kuvausseiniä, jotka ovat aika ylenpalttisesti koristeltu kukilla, ilmapalloilla jne. Parasta on, jos juhlapaikkaa itsessään pystyy hyödyntämään. Esim tässä kuvassa rustiikkinen seinä tarjoaa loistavan tausta, jota on hieman tehty romanttisemmaksi muutamalla kauniilla koristeella. Taustaa vastaan otetut kuvat varmasti tuovat esille kuvauksen pääkohteena olevat juhlavieraat tai hääparin.

Kesällä ulkona olevat perkolat tai seinämät kukkaköynnöksillä korvaavat hyvin kuvausseinän. Pimeään aikaan voi tehosteena toimia vielä valoköynnökset. Loppukesän koittaessa sekä muutoinkin kuin keskikesän aikaan investointi ylimääräisiin ledvaloihin ja valoköynnöksiin ei yleensä vie kuin murto-osan hääbudjetista.

Tässä kuvassa on hienosti yhdistetty pienet ja hienostuneet ledvalot hämärtyvään kesäiltaan korostaen samalla myös pöytäkattauksen yksityiskohtia.